TIPS
GO FOR POOL


Vorm kiezen


U kunt de vorm natuurlijk kiezen op basis van uw smaak, maar weet u wat het inhoudt?

  • Een rond achthoekig zwembad (Model Eight) biedt het voordeel dat het zonder versterkingsprofielen kan worden geplaatst ongeacht of dit nu ingegraven, half- of bovengronds is. Dit is een groot voordeel als u reeds een vlakke betonnen ondergrond heeft om uw zwembad op te installeren. Aan de andere kant kan het geen rolluik ontvangen. De vorm zorgt voor een goede menging van water. Het is verkrijgbaar in 3 diameters. Het eerste model (acht Ø320cm) beslaat minder dan 10m² grondoppervlakte, wat de administratieve procedures in Frankrijk vermindert.
  • Een langwerpig achthoekig zwembad (acht langwerpig model) vereist metalen versterkingsprofielen, maar minder dan het rechthoekige equivalent van vergelijkbare grootte. Het kan geen rolluik of haspel ontvangen (behalve voor specifieke regelingen). De water vermengen is ook zeer efficiënt.
  • Met een vierkant zwembad (Model Four) kunt u een haspel of rolluik installeren. (Verkrijgbaar in onze rubriek accessoires). Versterkingsprofielen zijn vereist, ongeacht het type installatie. Er is ook een model onder de 10m² grondoppervlakte (300x300m).
  • Een rechthoekig zwembad (Model Four Elongated) is ideaal om te spelen of te zwemmen. Het is gemakkelijk uit te rusten met een haspel en vermindert zo verdamping en calorieverlies (T ° water) tijdens de nacht. Het kleinste model beslaat ook uit een grondoppervlakte van minder dan 10m².

De maat kiezen


De groote van het zwembad wordt vaak gezoken op basis van de beschikbare plaats.

Als u geen ruimtebeperking heeft, kunt u nadenken over de volgende parameters :

  • Hoeveel mensen moet het zwembad tegelijkertijd kunnen ?
  • Wat menst u te doen (zwemmen, spelen, loungen,…).
  • Welk budget wil u eraan besteden ?

Als u het wilt verwarmen of bepaalde apparatuur wilt toevoegen, heeft de grootte van het zwembad invloed op deze apparatuur.

De afmetingen die we u voorstellen zijn geen buiten maar binnenafmetingen.

De liner kiezen


U heeft de keuze uit 4 kleuren liners:

Medium blauw


bleu de france

Licht blauw


Bleu moyen

Caraibisch groen


vert caraïbe

Zand